NVIC – Geen MMS gerelateerde klachten in 2018!

Dinsdag 19 februari: NVIC – Geen MMS gerelateerde klachten in 2018!

Het NVIC (Nederlands Vergiftigingen Informatie Centrum) maakt deel uit van het NVWA onderzoek naar MMS door inzicht te geven in meldingen van gezondheidsschadelijk gebruik van MMS. Onlangs heb ik in de hoedanigheid van onderzoeksjournalist voor EU news agency enkele vragen aan het NVIC gesteld.

De aard van de vragen die ik aan het NVIC stelde
Kunt u mij informeren over klachten die het NVIC heeft ontvangen over het middel MMS in de periode van 2010 tot en met heden? Om hoeveel klachten gaat het precies? Wat is de aard of hoedanigheid van de klachten? In hoeveel gevallen gaat het om ernstige en zeer ernstige gezondheidsklachten? In hoeveel gevallen ligt de aard en wijze van het gebruik van MMS ten grondslag aan de klachten? In hoeveel gevallen is sprake van informatieverzoeken? Houdt u een persoonlijk dossier bij van deze klachten? Is bij u bekend om welke typen MMS het bij de diverse klachten gaat? Is bij u bekend om welke leveranciers van MMS het bij de diverse klachten gaat?

Op 31 januari 2019 antwoordde het NVIC als volgt:
“Wij ontvangen slechts incidenteel vragen over MMS, doorgaans over lokale irritatie na direct contact met de componenten. In 2018 waren er geheel geen vragen over. Verder werken wij niet mee aan publicaties waarvan we niet weten wat de aard is, van wie ze komen of waar ze terecht gaan komen.

Uiteraard heb ik de gewenste informatie aan het NVIC verstrekt. Maar ondanks herhaalde verzoeken van mijn kant om de informatie te verkrijgen is het stil gebleven. Vandaag schreef ik het NVIC dat ik benieuwd blijf of zij alsnog bereid is mij van informatie te voorzien. Let’s wait and see.